Veelgestelde vragen

Schilderen en verfspuiten

Welke muur of muren moet een accentkleur krijgen?

Bij het kiezen van een accentkleur voor een muur zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Zo kan de lichtinval een rol spelen, maar ook de grootte van de muur en de kleur van de meubels die ervoor staan. Het is belangrijk om deze aspecten te overwegen om tot de juiste keuze te komen.

Muren een kleur geven, welke wel en welke niet?

Het is helemaal aan jezelf om te bepalen welke muren je van kleur wilt voorzien. Meestal houden mensen het basisinterieur wit en voegen ze hier en daar een gekleurde muur toe.

Is verf rollen beter dan verf spuiten?

Het hangt af van de situatie of je beter kunt verven met een roller of verfspuit. Bij grote oppervlakken is verfspuiten geschikter, terwijl kleine oppervlakken zoals enkele wanden beter met een roller kunnen worden gedaan.

Wat is het voordeel van latex spuiten?

Latex spuiten is een snelle en kostenefficiënte methode in vergelijking met het traditionele rollen van latex. Met latex spuiten behoren zichtbare strepen en banen tot het verleden. Bovendien heeft deze methode vrijwel geen structuur, wat het perfect maakt voor gladde stucwerk oppervlakken. Het resultaat is een strakke afwerking van wanden en plafonds.

Kan je spaanplaten schilderen?

Je kunt zowel groene als bruine spaanplaat zeker sauzen, maar het is belangrijk om de juiste producten te gebruiken. Zorg ervoor dat je een kwalitatieve dampdoorlatende latex gebruikt, zodat de houten spaanplaat kan blijven ademen. Op die manier creëer je een damp open systeem.

Zelf verspuiten; kan ik muurverf gebruiken voor een verfspuit?

Het is over het algemeen mogelijk om muurverf of latex te gebruiken in een verfspuit. Alleen niet alle soorten muurverf zijn geschikt voor airless spuiten. Controleer daarom altijd de verpakking of het kenmerkenblad van het merk dat u gebruikt.

Spuiten stukadoors ook latex op behangklare wanden?

Het is niet aan te raden om direct over behangklare wanden te spuiten.