Voorbereidingen: waar moet ik op letten?

Voorbereidingen: waar moet ik op letten?

Voorbereiding is de sleutel tot een prachtig resultaat. We willen ervoor zorgen dat jouw klus soepel verloopt. Daarom hebben we een handige gids samengesteld met voorbereidende stappen die je kunt nemen voordat we aan de slag gaan.

Checklist

Hier zijn de belangrijkste punten waar je op moet letten:

1. Verwijder los stucwerk, verf of behang: Als er stucwerk, verf of behang op de muur zit dat loszit of niet goed hecht, raden we aan om dit te verwijderen. Door dit te doen, zorgen we voor een betere hechting van het (nieuwe) stucwerk en voorkomen we mogelijke problemen in de toekomst.

2. Verwijder de radiatoren van de muur: Voordat we beginnen met stucen, is het belangrijk om de radiatoren van de muur te halen. Als je dit zelf niet kunt doen, raden we aan om een loodgietersbedrijf in te schakelen om je hierbij te helpen. Als je niet wilt dat de wanden achter de radiatoren gestuct worden, kunnen we ze afplakken ter bescherming.

3. Verwijder afdekplaatjes, schakelmateriaal en stopcontacten (incl. binnenwerk): Denk eraan om afdekplaatjes, andere delen van schakelmateriaal en stopcontacten te verwijderen voordat we aan de slag gaan. Let op: inclusief het binnenwerk.

4. Verwijder trapleuningen: Haal de trapleuningen weg, zodat onze stukadoor gemakkelijk kan werken. Laat de bouten en beugels gewoon zitten, zodat de trapleuningen na het stucwerk weer op hun plaats kunnen worden bevestigd.

5. Gaten vullen: Controleer de muur op gaten, scheuren of andere beschadigingen. Indien nodig kun je de gaten voorafgaand aan het stucwerk vullen. Het is belangrijk dat de muur in goede staat verkeert voordat het stucwerk wordt aangebracht.

6. Schoonmaken: Maak de muur schoon om stof, vuil, vet en andere verontreinigingen te verwijderen. Een schone muur zorgt voor een betere hechting van het stucwerk en draagt bij aan een mooier eindresultaat.

7. Opruimen: Zorg ervoor dat de muur of het plafond en het directe gebied eromheen vrij zijn van meubels, decoraties en andere spullen. Hierdoor hebben we voldoende ruimte om te bewegen en kunnen we efficiënt te werk gaan.

8. Schakel de elektriciteit uit: Als er stopcontacten, schakelaars of andere elektrische voorzieningen op de muur of het plafond aanwezig zijn, schakel dan de elektriciteit uit voordat het stucwerk begint. Dit zorgt voor de veiligheid.

9. Zorg voor een waterpunt: Zorg ervoor dat er een waterpunt beschikbaar is, zodat we het stucmateriaal goed kunnen aanmaken. Dit kan een kraan in de buurt zijn waar onze stukadoor water kan halen om het stucmateriaal te mengen.

10. Zorg voor goede ventilatie: Zorg voor voldoende ventilatie in de ruimte waar we het stucwerk gaan aanbrengen. Dit helpt bij het versnellen van het droogproces en het afvoeren van eventuele stofdeeltjes.

11. Lijst met bijzonderheden: We willen graag goed op de hoogte zijn van je specifieke vereisten en verwachtingen. Bespreek duidelijk met ons welke muren of plafonds gestuct moeten worden en geef eventuele speciale verzoeken of bijzonderheden aan.

Vragen over voorbereidingen

Als je nog vragen hebt of als er iets is waar we je mee kunnen helpen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We kijken ernaar uit om met jou samen te werken aan een prachtig resultaat!

Wij helpen je graag verder:

  • 📞 Geef ons een belletje – dit kan via +31645058476
  • 📲 Stuur ons een WhatsApp – dit kan via +31645058476
  • 📩 Stuur ons een E-mail – dit kan naar info@stukadoorsclub.nl

Stukadoor of schilder gezocht?

Heb je de checklist doorgenomen maar ben je nog steeds op zoek naar een betrouwbare stukadoor en/of schilder? Zoek niet verder en plaats je klus. Stukadoorsclub biedt de perfecte oplossing. Met ervaren stukadoors & schilders en uitstekende service garanderen wij kwaliteit. Smeren zonder fratsen noemen we dat.

Klik op 'VIND JE STUKADOOR' en dan nemen we vandaag nog contact met je op. 🙌